lauantai 15. kesäkuuta 2013

Pakkaustouhuja

Apua, aamulla alkaa viiden vuorokauden mittainen kesäleiri Pajulahdessa, enkä ole vielä pakannut.

Tuskaisena ravaan kotona ympyrää pesukoneen, pyykkikorin, pelikassin, kuivaustelineen ja vaatekaapin välillä. Yritän epätoivoisena miettiä mitä tarvitsen mukaan, kun maajoukkue kokoontuu MM-kisoihin valmistavalle karsintaleirille ja ohjelmassa on vähintään kahdet, mahdollisesti jopa kolmet treenit päivässä. Lisäksi on tiedossa opiskelua luokkahuoneissa, sekä jotain epäilyttävää sosiaalistakin toimintaa.

Lähden perusteista liikkeelle. Mitä tarvitsen kentällä? Kuten pelipäivänäkin, aloitan särmikkään pakkaamisen alhaalta ylöspäin. 

Mietin ensin, että mukana on pelikengät, pelisukat, pelihousut, niiden sisälle kaikki suojat (lonkka-, polvi-, reisi- ja häntäluusellaiset), sekä pelihousujen oma vyö. 

Sen jälkeen siirryn laskemaan, että mukaan tulee myös aluspaita, alusasutoppi, pelipaita, kypärämyssy ja piilolinssit. 

Viimeisenä tarkistan, että laukussa on pelihanskat, kasa urheiluteippiä ja lääkepussukka. Juu, ja tietysti tarvitaan hartiasuojat ja kypärä. Ihan välttämättä.

Tämä kaikki oli tähän asti vielä suht helppoa, mutta sitten alkaa vaikeampi pala, eli ns. meteoriittivaihe. 

Mitä jos tarvitsen toiset pelihousut, entä jos pelipaita repeää, jos vaikka kengät kastuu, entä jos myssy hikoaa, eikä ole aikaa pestä? Meteoriittivaiheessa ainoana ratkaisuna on pakata kaikki, ihan kaikki, tuplana. 

Hyvä, nyt on ensimmäinen laukku täynnä.

Toiseen laukkuun aloitan pakkaamaan alusvaatteita laskemalla leirin ohjelmasta treenien ja nukuttavien öiden määrän. Treenien määrän mukaan poimin laatikosta laukkuun 15 paria päiväalushousuja, muutamat yöpöksyt ja lähes saman verran sukkia (tukisukat check). 
Alustoppeja ei kotoa löydy puhtaana kuin kuusi, joten eittämättä joudun käsipyykille kaikesta varautumisesta huolimatta.

Alastihan ilmeisesti näissä urheiluopistoissakaan ei saa olla, joten muut vaatteet on hyvä ottaa mukaan myös. Suomen sääolosuhteet huomioiden on syytä varautua kaikkeen räntäsateen ja helleaallon välillä.

Tiensä laukkuuni löytääkin siis verkkahousut, kolmet shortsit (mitä jos yhdet kastuu-teorialla oikeutettua), kahdet trikoot, kuusi t-paitaa, kolme hupparia (rönttä Team Finland, muuten vaan hieno ja yksi liian pieni, mutta niin kiva, ettei raaski jättää kotiin), sekä hiihtotakki (se on pinkki ja tosi lämmin, ainakin jos sataa lunta). 

Myssyjä, pantoja tai pipoja on mukana yhteensä kahdeksan. Urheiluun, oikeaan hiusten sitomiseen ja pari jotka sopivat ihan vaan cooliin poustailuun. Samalla periaatteella mukana on neljät kengät, niiden kaksien pelikenkien lisäksi.

Kosmetiikkaa on alakoululaisen koulurepullisen verran. Rauhoittavasta yövoiteesta ei voi tinkiä edes näin agressiivisessa tilaisuudessa. Hiusharjakin löytyy, samoin fööni ja suoristusrauta. Ohjelmassa lukee yhdelle illalle määrittelemätöntä ohjelmaa ja itse olen laskenut Nastolan vapaapalokunnan poikien tanssiesityksen varaan. Tarkoituksenani on tietysti esiintyä tässä määrittelemättömässä tilaisuudessa parhaimmillani, jälleen kerran mitä jos-teoriaan viitaten. Siksi siis tuo suoristusrauta.

Noh, nyt kun olen täällä Pajulahdessa ja ensimmäinen päivä on pulkassa, niin olen päässyt purkamaan laukkuni. Edellä mainittujen välttämättömyyksien lisäksi laukuista löytyi hätäpäissään pakatut iPad, neljä iPhonen laturia (joista yksi meni jo Karaoke-Kellille lainaan alle 4 h saapumisesta), isot Fiskarsin sakset (ei selitystä), hyppynaru, kahdet silmälasit, kahdet aurinkolasit, parfyymi, 6 Gainomaxia, 6 Alpro-soijajuomaa, banaaneja, riisikakkuja, pikkureppu, kynä ja pelikirja.
Joitain välttämättömiä varusteita.
Se, mitä sieltä ei löytynyt, oli piilolinssineste. Mistään näistä muista varusteista ei ole tietenkään mitään hyötyä, jos en näe eteeni. Toivotaan, että esim. joku hyppynarua tarvitseva tarjoaa vaihtarina lurauksen Optiseptiä. Muutenhan olen screwed.

Joku voisi kategoriaoida tätä pakkaustouhuani jefumaailmassa pyörivällä käsitteellä "organisaatiokulttuurinen ero". 

Itsehän vain haluan varautua i-han kaikkeen. Ensimmäisen päivän perusteella ongelmia ei taida esiintyä. Saatiinhan me vielä kokonainen edustusasusetti luontaisetuna.
-Tuntematon pakkaaja-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti