Taustaa

"Alussa olivat suo, kuokka ja Jussi"

Otsikon sanoin alkaa Väinö Linnan kuuluisa teos Täällä Pohjantähden alla. Tässä tapauksessa ei ole tarkoitus kirjoittaa suomen kirjallisuushistoriaan jäävää teosta, vaan erilaisia tekstejä Demons-naisten matkalta, ensin MM-kisajoukkueeseen, ja sen jälkeen joukkueeseen valittujen osalta matkalta kohti kotikisoja.


Blogissa tulee vierailemaan useampikin MM-kisajoukkueeseen pyrkivä demonitar ja tekstit tulevat käsittelemään elämää jenkkifutiksen parissa muutenkin kun treenien osalta. Ajatuksena on levittää suurempaan tietoisuuteen mitä kaikkea tapahtuu matkalla kohti suurta päämäärää. 

Taival kisoihin ei varmasti tule olemaan yhtä raskas kuin Koskelalla Väinö Linnan romaanissa, mutta sen kuinka raskas se on ja mitä se pitää sisällään tiedät, kun pysyt matkassamme kisoihin asti.


MM 2010, Tukholma

Naisten amerikkalaisen jalkapallon historian toiset MM-kisat pelataan Vantaan ISS-stadionilla 28.6.-6.7.2013. Suomi saavutti vuonna 2010 MM-pronssia Tukholman kisoissa. Maailmanmestaruuden voitti USA ennen Kanadaa. Pronssiottelussa kaatui Saksa, joka on yksi naisjefun suurista.Naisten jenkkifutis on Suomessa jatkuvasti kasvava laji. Vuoteen 2007 saakka naiset pelasivat lippupalloa, jossa blokkaaminen oli sallittu, mutta taklaaminen korvattu "liputtamisella". Kun varusteet puettiin päälle kaudelle 2008, oli SM-sarjassa kuusi joukkuetta. Joka kaudelle joukkue- ja harrastajamäärät ovat kasvaneet, ja vuonna 2013 pelataan ensimmäisen kerran myös 1-divisioona. GS Demons on menestynein seura naisjefun historiassa. Tavoitteena on tulevalle kesälle suomenmestaruus ja mahdollisimman monta edustajaa Suomen 45-henkiseen MM-kisarosteriin.

Lisätietoja GS Demonsin SM-sarjajoukkueesta nettisivuilta!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti